Rólunk

Rendelőnk Magyarországon egyedülállóan az amerikai VISION THERAPY módszert alkalmazza. Nálunk nem csupán egy szemvizsgálat történik, hanem a Vision Therapy teljes rendszerében vizsgáljuk gyermek pácienseink problémáit, ez alapján állítunk össze személyreszabott terápiás programot. Ennek köszönhetően, a terápiás kezelésekkel a gyermekek legalább 80%-os javulást tudnak tartósan elérni.

A fejlesztési terápiás program nem könnyű, szigorú menete van és 1 - 2 év kemény munkát jelent mind a szülő, mind a gyermek részére, de van látható és érezhető eredménye, amit kezelt pácienseink igazolnak vissza.

Lambert-Dombrády Ildikó vagyok, neuro-optometriai szemész és vision terapeuta. Több mint húsz évvel ezelőtt nyitottam meg magánrendelésemet, ezzel párhuzamosan Dr. Voght Gábor osztályvezető főorvos mellett klinikai gyakorlatot is szereztem a Honvéd Kórház Szemészeti Fekvő és Járóbeteg osztályán.

10 éve elsősorban gyerekekkel foglalkozom. Vizsgálataim kiterjednek a binokuláris látásképesség és a koncentráció - tanulási képesség összefüggéseire, valamint átfogóan tartalmazzák a szemészeti kontrollt és a belgyógyászati panaszok okozta szemészeti problémák összefüggéseit is, az általános optometriai szemvizsgálat mellett.

2016-tól vettem részt az Egyesült Államokban egy 4 éves képzésen (COVD, posztgraduális), majd 
tanulmányaimat viselkedés optometria (behavioring optometrist) és látásterápia (vision therapy)

területén végeztem. Főként ezzel a szemészeti területtel foglalkozom a neuro-optometriai rendelés keretei között. A binokuláris látás ellenőrzésének első ideális életkora 5 éves korban van, azonban 1 és 3 éves korban is kiemelten fontos az első szemészeti vizsgálat.

Komplexitás - társ-orvosi és terápiás területek

Minden érzékszervi információ feldolgozási végpontja a központi idegrendszerünkben történik. Ha a működéssel, az információ feldolgozással gond van, a központi idegrendszert terheljük túl, illetve túl terhelődhetnek a jól működő érzékszervi területek is mint pl: hallás, figyelem, koncentráció, íráskészség -ezek tünetei különböző formában jelentkezhetnek a gyermekeknél.

A gyermek binokuláris látási zavara nem önállóan létező jelenség. Mindig vonz magával valamilyen társ­problémát. Ezért úgy gondolom, hogy a gyermeket egységben kell kezelni, a társ-területek képviselőivel együtt. Ellenkező esetben csak részgyógyítást végzünk és soha nem lesz teljes a gyermek összehangolt idegrendszeri és érzékszervi működése. Ezért programunkban több szakemberrel dolgozunk együtt, így tudjuk a gyermek megfelelő működését elérni.